Pizza m revet ost

Pizza med tomat og ost

Antal personer
4

Ingredienser
25 g gær
2,5 dl vand
420 g hvedemel
1 tsk. salt
1 ds. hakkede tomater
1 ds. koncentreret tomatpuré
olivenolie
peber
200 g revet ost

Sådan gør du
Gæren udrøres i 0,5 dl vand og der røres 2 spsk. mel i. Stil det lunt under et klæde i 30 minutter. Hæld det i en stor skål, sammen med 2 dl vand. Rør mel og salt i og ælt godt, til du har en fin ensartet elastisk dej. Fungerer fint med håndkraft eller i røremaskine. Del dejen i 4 kugler og læg dem lunt til hævning under et klæde i 2 timer. Læg tomaterne i en sigte, så en del af væden løber fra. Blend dem med tomatpuré og 1 spsk. olie og krydr med salt og peber. Tænd ovnen på 230 grader. Rul dejen ud. Fordel først tomat og så ost på de 4 pizza. Pensl kanterne med olie. Bag pizzaerne på bagesten, melet bageplade eller bageplade med bagepapir i ca. 12 minutter.

Energifordeling
Proteiner: 9g
Kulhydrater: 26g
Fedt: 5g
Energi: 637 kcal
Fedtenergi: 25%