graeskar

Græskarsuppe med krydderurteolie

4 personer

Ingredienser
1 rødløg
1 rød chili
1 spsk. olivenolie
900 g græskarkød
1 spsk. salt
1 ltr. grøntsagsbouillon
1 knold frisk ingefær
2 appelsin, ikke overfladebehandlet
1 dl piskefløde
Lidt sort peber
1 bundt persille
1 bundt purløg
4 spsk. rapsolie
4 skiver fuldkorns toastbrød

Sådan gør du
Skær rødløg og chili (minus kerner) fint og vend det i olivenolie i suppegryden. Når det er blødt og blankt, kommes tern af græskarkød og salt i. Vend det godt i et minuts tid over varmen. Kom bouillon ved og lad det simre i 15 minutter. Kom fintrevet ingefær, fintrevet skal og saft fra appelsinerne og piskefløde eller kokosmælk i. Kog op. Blend suppen og smag den til med salt og peber. Hak persille og purløg meget fint og bland det med olie. Anret suppen med dryp af krydderurteolie og brød ved siden af.

Energifordeling
Protein: 1.3 g
Kulhydrater: 6.8 g
Fedt: 3.9 g
Energifor./pers: 464 kcal
Fedtenergi: 53 %

Tid
30 min. Heraf arbejdstid: 15 min.