broed3

Et stort brød

4 personer

Ingredienser
500 g hvedemel
1 spsk. salt
2 tsk. honning
3 spsk. olivenolie
200 g durummel
5 dl vand
7 g gær

Sådan gør du
Bland gær med 0,5 dl af de 5 dl vand og 2 spsk. af de 200 g durummel. Stil det med et fugtigt klæde over, lunest i køkkenet i 1 time. Bland det med resten af vandet (4,5 dl), resten af durummel, olie, honning, salt og hvedemel. Har du røremaskine, så kør dejen her. Ellers fungerer det også med håndkraft. Stil nu dejen til hævning, lunest i køkkenet, under et fugtigt klæde min. 4 timer. Eller stil det på køl til langtidshævning, natten over. Tænd ovnen på 225 grader. Tag først 300 g surdej fra og stil den på køl. Hæld dejen over på en bageplade, beklædt med bagepapir og bag det i en time. Bank på det, lyden skal være hul, så er det færdigbagt. Pak brødet ind i et fugtigt klæde, så vil du få en sprød, men en skorpe, der er til at skære og bide i.

Energifordeling
Protein: 5 g
Kulhydrater: 43 g
Fedt: 3 g
Energifor./pers: 0 kcal
Fedtenergi: 15 %

Tid
6 t. 0 min. Heraf arbejdstid 15 min.